Laatst gebeurde er iets opmerkelijks: een oudere heer was op de parkeerplaats op de Meinweg afval aan het opruimen. Op onze vraag antwoorde hij: “Ik loop hier elke week zeker 2 keer. Ik beschouw het min of meer als mijn achtertuin en ik ben dus eigenlijk voor mijzelf bezig. Het is in mijn eigen belang.”
Het is bekend dat er ook mensen in Hoogvonderen vaker hun straat inlopen met de prikstok om het zwerfvuil op te ruimen.

Op zaterdag 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag  plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval in de eigen wijk op te ruimen.

In Hoogvonderen doen we daar natuurlijk ook aan mee.
Wij starten die dag om 10.00 uur op de parkeerplaats van De Vlonder en treffen ons dan om 12.00 uur weer voor koffie met vlaai in De Brink
Laat wel zo snel mogelijk weten met hoeveel personen je komt, zodat wij dan ook voldoende materiaal en vooral ook voldoende vlaai hebben. Meld je aan via : wijkteamhoogvonderen@gmail.com

Nog een anekdote uit het leven gegrepen:

In Oisterwijk (Br.) hebben ze een ZAP-team: een ZwerfAfvalPak-team. Mw. MD (52) gaat elke week een rondje zappen. ‘Goed bezig mevrouw,’ riep een jongen van pakweg 12 naar haar. Ze verzamelde een vuilniszak vol met het gebruikelijke spul, opvallend veel Anti Flu-papiertjes en ‘Heel, heel, heel veel peuken’.  ‘Als je niet gelooft dat alle kleine beetjes helpen, kun je hier beter niet aan beginnen,’ bevestigt zij. Dan in Japan: daar vond zij bijna geen prullenbakken in de publieke ruimte. “Wat je vol mee op pad neemt,  kun je ook leeg mee naar huis nemen,” verzucht ze: “Zo simpel is het.” Zo simpel is het inderdaad. En waarom blijkt het in de praktijk zo moeilijk?

Landelijke opschoondag: eenieder kan laten zien dat de leefomgeving hem/haar te harte gaat. We verzamelen om 10 uur op het parkeerterreintje voor De Vlonder. We gaan in ploegen door de straten van onze wijk. Daarna verzamelen we ons voor vlaai en koffie in de aula van De Brink. Doe mee, want het is een leuke dag en het geeft gegarandeerd een goed gevoel zelf de handen uit de mouwen gestoken te hebben.”

Wij hopen dat veel bewoners zich aangesproken voelen en in grote getale meedoen.  Natuurlijk zijn ook kinderen, vrienden, buren van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe schoner de wijk en hoe schoner, hoe veiliger!